latinica  ћирилица
28/01/2021 |  11:06 ⇒ 21:59 | Autor: RTRS

Dogovorena dalja saradnja Srpske i Srbije (VIDEO)

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je, u Beogradu, sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o saradnji Srpske i Srbije.
Milorad Dodik i Aleksandar Vučić (foto: instagram) -
Milorad Dodik i Aleksandar Vučić (foto: instagram)

Analizirana je realizacija zajedničkih infrastrukturnih projekata i ostalih projekata koje u opštinama Srpske finansira Srbija.

Razgovarano je i o političkoj situaciji u Srpskoj i BiH, ali i nedavnim medijskim spekulacijama o njihovom političkom sukobu.

Vučić je na Instagramu naveo da su posebnu pažnju posvetili pronalaženju načina za pružanje podrške u vakcinisanju stanovništva Republike Srpske i BiH.

On je napisao da su razgovarali i o pružanju najbolje medicinske zaštite svim građanima.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Poruka sastanka je da saradnja Srpske i Srbije ostaje prioritet i biće nastavljena u budućnosti. Realizacija zajedničkih infrastrukturnih projekata i onih koje u opštinama Srpske finansira Srbija, biće u fokusu.

Dodik je rekao da je sa Vučićem uradio reviziju odobrenih projekata i da je očigledno da se u Srpskoj moraju ubrzati aktivnosti na njihovoj realizaciji, jer je malo došlo do zastoja.

On je istakao da je do toga došlo zato što neke lokalne zajednice nisu uspijevale da riješe imovinske probleme ili da naprave adekvatne projekte, a za to su zahtijevale sredstva, koja sada stoje, jer nisu realizovana što smatra da je loša stvar.

- Moraćemo iduće sedmice održati jedan sastanak u okviru Vlade i vidjeti na koji način ubrzati realizaciju tih sredstava i zadužiti nekoga ko će se dnevno baviti pitanjima realizacije sredstava koja je odobrila Vlada Srbije za pojedine opštine i na taj način pospješiti realizaciju - rekao je Dodik.

On je naveo da je na sastanku bilo riječi i o nabavci vakcina, te da je očigledno da postoje problemi, ali da je Srbija pokazala da je u tome veoma uspješna.

Povezane vijesti:

Dodik: Iz Rusije u Srpsku treba da stigne 100.000 vakcina; Sistem Kovaks podbacio

Dodik: Ubrzati aktivnosti na realizaciji zajedničkih projekata Srpske i Srbije

Dodik: Spekulanti smatraju da nije dobro da Srpska i Srbija budu stabilne

Dodik: Predstoji težak period, ali oni koji napadaju Srpsku neće uspjeti

Dodik: Između mene i Vučića nema nikakvog razmimoilaženja