latinica  ћирилица
28/01/2021 |  14:21 ⇒ 14:50 | Autor: SRNA

Dodik: Interpol naveo da ikonu niko ne potražuje (VIDEO)

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Beogradu da je Interpol naveo da niko ne potražuje ikonu Svetog Nikole, kao što nije bila potraživana ni na dan dolaska u Istočno Sarajevo ministra inostrnih poslova Rusije Sergeja Lavrova.
Milorad Dodik (foto:Tanjug/ DRAGAN KUJUNDZ) -
Milorad Dodik (foto:Tanjug/ DRAGAN KUJUNDZ)

- Prije tri dana u BiH je boravio ukrajinski ambasador Vasilj Kirilič koji je rekao da nemaju dokaze da je ikona ukrajinska i da nikada nije bila dio kulturnog nasljeđa, ali ih boli šti je data Rusima. Imate situaciju da ministar inostranih poslova BiH /Bisera Turković/ insistira na ovome, a u svakoj drugoj državi bi svi organi zaštitili ovu vrstu priče, pa i ako je greška, izvinili bi se drugoj državi- rekao je novinarima Dodik.

On je istakao da postoje ljudi u BiH, kao što je Turkovićeva, koji su sve uveli u pravosudni proces.

- Ako niko ikonu ne potražuje, zašto se sprovodi istraga i u čemu je greška? Šta je krivica, koga ganjate i šta hoćete? Interpol je rekao, a taj papir imamo, da ikona na dan dolask Lavrova nije potraživana, kao što je ni sada niko ne traži - dodao je Dodik.

Naveo je da protiv njega u tužilaštvima ima više od 30 tužbi.

- Šta god progovorite odmah neko iz Federacije BiH uputi tužbu. Neki dan sam dobio obavještenje da je prekinuta istraga koja se vodila jer sam nekada u Gacku nešto rekao. Prijavu je tada podnio "Transparensi internešnal" koji je međunaroda organizacija. Ko je ova organizacija da odlučuje o našim životima? Živimo, nažalost, u takvoj zemlji - rekao je Dodik.