latinica  ћирилица
28/01/2021 |  18:23 ⇒ 18:32 | Autor: SRNA

Sokolac: Dodik novoj skupštinskoj većini obećao podršku u realizaciji projekata

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik dao je punu podršku novoj skupštinskoj većini Skupštini opštine Sokolac i sa odbornicima koji čine većinu danas razgovarao o realizaciji četiri projekta bitna za ovu lokalnu zajednicu.
Sokolac: Dodik sa odbornicima nove skupštinske većine - Foto: SRNA
Sokolac: Dodik sa odbornicima nove skupštinske većineFoto: SRNA

Odbornik SNSD-a u Skupštini opštine Sokolac Milan Јolović rekao je Srni da će prioritet biti izgradnja tri isključne trake na raskrsnicama ulica Cara Lazara i Starine Novaka na izlazu iz gradskog naselja Sokolac prema Palama, čime bi bilo riješeno usko grlo u normalnom odvijanju saobraćaja na toj dionici.

Јolović je dodao da je ovoj skupštinskoj većini dat zadatak da riješi imovinsko-pravna pitanja vezana za zemljište na lokalitetu koji će biti odbran za izgradnju ski-lifta i staze za noćno skijanje, koji bi mogli biti otvoreni za narednu zimsku sezonu.

Prema Јolovićevim riječima, Dodik je odbornike nove skupštinske većine na Sokocu upoznao i o planu izgradnje treće trake na putu Zvornik-Sokolac-Sarajevo, preko Romanije.

On je dodao da je na današnjem sastanku na Sokocu bilo riječi i o otvaranju regionalne pretovarne stanice "Pošta Srpske" u zapuštenom stambeno-poslovnom objektu, koji se nalazi kod Autobuske stanice na Sokocu i koji bi bio adaptiran u sabirni centar "Pošta Srpske".