latinica  ћирилица
28/01/2021 |  19:41 ⇒ 21:43 | Autor: RTRS

Svetosavske nagrade dobilo 40 nastavnika (FOTO/VIDEO)

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, Svetosavskom nagradom za školsku 2019/2020. godinu, nagradilo je 40 istaknutih nastavnika osnovnih i srednjih škola i vaspitača u Republici Srpskoj, za postignute izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja učenika.
Draženka Šobat - Foto: RTRS
Draženka ŠobatFoto: RTRS

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je na dodjeli Svetosavskih nagrada da je sigurna da Svetosavska nagrada predstavlja važno lično priznanje za istaknute prosvjetne radnike, ali i veliki podstrek za njihove kolege širom Srpske.

- Istovremeno to je i najsjajniji orden za cijelu jednu profesiju koja predstavlja temelj stabilnog i uspješnog društva, što znači da pripada svima vama koji se bavitie ovim odgovornim i časnim poslom - naglasila je Cvijanović.

Predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković rekao je da je uspostavljanje Svetosavske nagrade dokaz da Srpska želi i dalje da razvija svoj obrazovni sistem i da daje akcenat na obrazovanje djece po najvećim standardima, da sutra mogu bez nekih većih problema voditi Republiku Srpsku.

- Svetosavska nagrada treba da bude podstrek za dalji rad i razvoj našeg obrazovnog sistema u Republici Srpskoj - istakao je Višković.

Ministarka prosvjete i kulture Natalija Trivić izjavila je da su vaspitači, učitelji i nastavnici nosioci reformskih procesa i kvalitetnog obrazovanja u Srpskoj i da bez njih ne bi bili postignuti dobri rezultati, te naglasila da oni zbog toga zaslužuju Svetosavsku nagradu.