latinica  ћирилица
29/01/2021 |  15:50 ⇒ 19:13 | Autor: SRNA

Dodik: Bošnjačko političko Sarajevo želi servilne Srbe (VIDEO)

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da ostaje pri političkoj ocjeni da bošnjačko političko Sarajevo želi da vidi što više podobnih Srba na mjestima u zajedničkim institucijama i da pokušavaju kroz obavještajnu službu i pojedina ministarstva isključivo da zaposle Srbe koji su im lojalni ili su spremni da budu servilni prema njihovim političkim zahtjevima.

- Ako je dotičnu gospođu iz CIK-a /Vanju Bjelicu Prutinu/ nešto povrijedilo u tome što sam rekao, ja se izvinjavam još jednom javno. Nisam želio da povrijedim njeno dostojanstvo, ali sam htio da razotkrijem njenu političku pozadinu i to ću činiti uporno. Imam pravo da sumnjam da dotična gospođa, iz razloga koji su vezani za činjenice, a ne za laži, za mene predstavlja sumnju te vrste. I ne bi trebalo da bude povrijeđena - rekao je Dodik.

On je pojasnio da kada je govorio o personama u CIK-u nikada to nije činio prema njima lično kao individuama, nego prema političkim ljudima.

- Biti član CIK-a svakako je politička stvar. Mnogo puta sam slušao o sebi i mnogo žešće osude, ali i svakakve laži i bljuvotine a kada sam jednom ipak odlučio da se obratim pravosuđu, oni su mi rekli da sam javna ličnost i da moram biti spreman na takve stvari - naglasio je Dodik.

On je rekao da ne vidi koga je on još povrijedio u CIK-u da bi digli bilo kakvu tužbu protiv njega.

- Imam ja svašta da kažem za CIK, ali nikoga nisam pomenuo lično kao osobu - konstatovao je Dodik.

On je dodao da je čovjek koji je najviše tužen u Federacije BiH, a živi van Federacije, ističući da sada ima nekoliko tužbi koje se podmeću i sve imaju isključivo politički karakter.