latinica  ћирилица
05/02/2021 |  21:26 ⇒ 21:36 | Autor: RTRS

Dodik: Srpska raste, nastavljamo sa investicijama (VIDEO)

Sve planove je odgodio virus korona, ali će se sa vakcinacijom vjerovatno ponovo intenzivirati kontakti, izjavio je predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad dodik, gostujući u emisiji Specijal naše televizije.
Milorad Dodik (foto: Sputnik/ Radoje Pantović) -
Milorad Dodik (foto: Sputnik/ Radoje Pantović)

Zbog pandemije virusa korona bila je, kaže Dodik, potrebna dislokacija sredstava sa određenih stavki na medicinski sektor.

- Ogromni su troškovi Republike Srpske za pandemiju koji će sigurno preći 600-700 miliona KM vanrednih sredstava - istakao je Dodik.

Dodik smatra da se stvaraju uslovi da se ponovo krene sa svim onim što je započeto.

- Јutros sam imao razgovor oko mogućnosti da se rehabilituje projekat izgradnje Ugljevika 2, da se gradi hidroelektrana Mrsovo. Razgovaramo sa kompanijama, raspisali smo javni tender da se od Modriče prema Bijeljini gradi auto-put, u ovoj godini ćemo sigurno krenuti - istakao je Dodik.

Radi se, kaže, dio puta obilaznice oko Doboja koji je započet, kao i na izgradnji velike bolnice u Doboju.

- Pokrenute su i neke hidroelektrane u Hercegovini. Otpočeta je sva proceduralna priča oko Hidroelektrane Buk Bijela sa Hidroelektranom Paunci i Foča u dogovoru sa Vladom i vlastima Srbije. Završili smo mnogo stvari, pred izdavanjem dozvole smo za pripremne radove - poručio je Dodik.

Dodik misli da će biti dosta investicija i da će Republika Srpska početi da raste.