latinica  ћирилица
10/02/2021 |  12:40 ⇒ 12:41 | Autor: SRNA

Vladika Gerasim: Nadamo se državnoj pomoći u obnovi vjerskih objekata

Njegovo preosveštenstvo vladika gornjokarlovački Gerasim izrazio je zahvalnost za današnju posjetu predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović hrvatskom gradu Petrinja, koji je nedavno stradao u razornom zemljotresu, te istakao da mnogo znači podrška svih, u bilo kom vidu, posebno Srpske i Srbije.
Željka Cvijanović u Petrinji -
Željka Cvijanović u Petrinji

Vladika Gerasim je napomenuo da su u nedavnom zemljotresu postradale skoro sve crkve, te se zbog velikih oštećenja ne mogu vršiti bogosluženja.

- Nadamo se da će u programu obnove grada Petrinja biti obuhvaćeni i vjerski objekti, od države i nadležnih institucija, a dobrodošla je i svake druga pomoć sa strane - rekao je novinarima episkop Gerasim.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas Petrinju i istakla da područja u Hrvatskoj najteže pogođena zemljotresom i u naredom periodu mogu računati na pomoć institucija Republike Srpske.

Razoran zemljotres pogodio je 29. decembra Hrvatsku, a najviše su stradali Petrinja, Glina i Sisak. U zemljotresu jačine 6,3 stepena Rihterove skale poginulo je sedmoro ljudi, među kojima i trinaestogodišnja djevojčica, mnogo ljudi je povrijeđeno, a materijalna šteta je ogromna.