latinica  ћирилица
12/02/2021 |  17:25 ⇒ 19:56 | Autor: RTRS

Potvrđeno partnerstvo SP-a i SNSD-a u okviru vladajuće koalicije (VIDEO)

Rukovodstva SP-a i SNSD-a potvrdila su puno partnerstvo u okviru vladajuće koalicije, najavivši i nastavak saradnje, zajedno sa ostalim koalicionim partnerima. Odbačena je bilo kakva mogućnost formiranja nove skupštinske većine.

Ako je ikakvih sumnji i bilo, više ih nema - Socijalistička partija i SNSD nastaviće dugogodišnju koalicionu saradnju i u narednom periodu. Kada je riječ o međusobnom i odnosu sa ostalim koalicionim partnerima, saglasni su da je potrebno da odnosi budu čisti.

- Mislim da je neophodno i dogovorili smo se da se sastane i koalicija, da prođemo kroz koalicionu saradnju i da na bazi novih odnosa, jer tu nema više DNS-a i još nekih, pokušamo da izradimo novu koncpeciju naših međusobnih odnosa - rekao je lider SNSD-a Milorad Dodik nakon sastanka sa liderom SP-a Petrom Đokićem.

Đokić je rekao da je riječ o partnertvu koje ima tradiciju i već je dalo vidljive rezultate.

- Mi zaista želimo da radimo zajedno na svim pitanjima koja su od značaja za život građana u Republici Srpskoj - rekao je Đokić.

Dodik je podsjetio da je DNS svojevoljno izašao iz koalicije uoči lokalnih izbora, a otcjepljena frakcija Socijalističke partije, SPS, sama je sebe, kaže, nakon izbora, eliminisala iz koalicije.

Najave lidera SDS-a, Mirka Šarovića, da je u narednom periodu moguće formiranje nove skupštinske većine u Srpskoj, odbacili su i Dodik i Đokić.