latinica  ћирилица
14/02/2021 |  15:26 ⇒ 15:50 | Autor: SRNA

"Čudne zveri na proveri" - druga premijera u ovoj godini

Gradsko pozorište Semberija iz Bijeljine nastavlja da niže premijere u ovoj godini, a publici su se ovog vikenda predstavili prvom dječijom predstavom koja je urađena u koprodukciji sa Pozorištancem Maslačak.
Predstava, Bijeljina - Foto: SRNA
Predstava, BijeljinaFoto: SRNA

Tekst za predstavu "Čudne zveri na proveri" napisao je Milivoje Mlađenović, a u predstavi igraju Vanja Krtolina, Nenad Blagojević i Dušan Ranković.

- Ovo je najozbiljnija dječija predstava do sada urađena kod nas i radili smo je za svu malu i veliku djecu, od sedam do 107 godina, a vjerujem da će publika biti oduševljena likovima, kostimima, scenografijom - kaže upravnik pozorišta Semberija Ivan Petrović.

Reditelj David Alić ističe da se tokom rada na predstavi trudio da gleda izvan okvira odraslog čovjeka i da ispita granice dječije mašte.

- Prateći priču tri dokona pjesnika uvodimo djecu u jedan nelogičan i zbunjujući svijet koji uz malo mašte pretvaramo u svijet stvarniji od stvarnosti, a uz glumačku igru koja prelazi granice realizma pokušavamo da podstaknemo djecu da nikada ne doživljavaju stvari onakvim kakve jesu, već da uvijek u svom oku zadrže onaj samo svoj, dječiji pogled na svijet - kaže Alić.

Duška Lovčevića, Јocu Šljokaru i Vuka Zečevića, nezaboravne junake "Čudnih zveri na proveri" publika će ponovo moći da gleda u subotu, 27. februara, najavljeno je iz Gradskog pozorišta u Bijeljini.