latinica  ћирилица
15/02/2021 |  11:22 ⇒ 19:44 | Autor: RTRS

Predsjednik Srbije odlikovao direktora UKC Republike Srpske (VIDEO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić povodom Dana državnosti i ustavnosti Srbije, odlikovao je danas ordenom Karađorđeve zvijezde drugog stepena Vladu Đajića, direktora Univerzitetsko kliničkog centra Republike Srpske.
Vlado Đajić (Foto: instagram.com/ buducnostsrbijeav) -
Vlado Đajić (Foto: instagram.com/ buducnostsrbijeav)

Đajić je izjavio da to što je odlikovan za njega predstavlja veliku čast i potvrdu dosadašnjeg rada.

- Velika je čast dobiti orden od države kakva je Srbija i od državnika kakav je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić - rekao je on.

Istakao je da je orden potvrda ozbiljnog rada za dobrobit stanovnika Republike Srpske, Srbije i srpskog naroda, te najavio da će i ubuduće nastaviti sa takvim radom.

Đajić je pozvao da sve Srbe da se okupe oko politike koju predvodi Vučić i srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Vučić je danas odlikovao priznanjima zaslužne pojedince i institucije u više oblasti, kao što su kultura, privreda, nauka, medicina, sport...

U Srbiji je obilježen Dan državnosti, u znak sjećanja na dva važna događaja iz istorije Srbije, koja su se desila na Sretenje, 15. februara - Prvi srpski ustanak koji je izbio 1804. godine i proglašenje Sretenjskog ustava 1835. godine.