latinica  ћирилица
18/02/2021 |  09:50 ⇒ 10:43 | Autor: SRNA

Tegeltija: Vjerujem da će budžet danas biti usvojen

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija očekuje da će budžet za ovu godinu biti usvojen na današnjoj sjednici Savjeta ministara i da će biti postignuta saglasnot o ovom važnom dokumentu.
Zoran Tegeltija - Foto: SRNA
Zoran TegeltijaFoto: SRNA

- Imali smo sjednicu Savjeta ministara gdje smo razmatrali budžet i na budžet nema velikih primjedbi. Postoje dva ili bolje rečeno jedno ozbiljno neslaganje unutar Savjeta ministara, a to je pitanje plata u zajedničkim institucijama - rekao je Tegeltija.

On je podsjetio da u ograničenom budžetu BiH postoji dilema da li napraviti iskorak prema povećanju plata zaposlenih u institucijama ili obezbijediti sredstva za borbu protiv kovida.

- Stojim na stanovištu da je važnija stvar da se obezbijedi pomoć u saniranju posljedica kovida i u trenucima kada veliki broj ljudi u BiH i dalje ostaje bez posla, ne mislim da je ključna stvar povećati plate u zajedničkim institucijama - rekao je Tegeltija u video-intervjuu za hrvatski Večernji list, izdanje za BiH.

Tegeltija je dodao da razumije i one koji predlažu da se povećaju plate i za zaposlene u zajedničkim institucijama BiH, koje su dugi niz godina nepromijenjene, a pogotovo da razumije njihovu reakciju na činjenicu da su za plate u entitetima donesene odluke u toku 2019. godine, a plate povećane tokom 2020. godine.

- To je pitanje koje je najspornije u samom budžetu ali mislim da ćemo konsenzusom razriješiti ovo pitanje i usvojiti budžet - istakao je Tegeltija.