latinica  ћирилица
18/02/2021 |  12:09 ⇒ 12:12 | Autor: SRNA

Finale turnira "Trofej šampiona" u maju u Šamcu i Modriči

Potpisan je sporazum o održavanju evropskog finala turnira "Trofej šampiona" u Modriči i Šamcu 22. i 23. maja, na kojem će učestvovati fudbalske ekipe djece uzrasta od 12 godina.
Potpisan sorazum o održavanju evropskog finala turnira "Trofej šampiona" - Foto: SRNA
Potpisan sorazum o održavanju evropskog finala turnira "Trofej šampiona"Foto: SRNA

Sporazum su danas u Šamcu potpisali načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević, načelnik opštine Modriča Јovica Radulović i predsjednik "Balkan Alpe adrija projekta" iz Beča Aleksander Rakovic.

Turnir će okupiti ekipe iz cijele Evrope koje će pokušati da se kvalifikuju za svjetsko finale "Trofeja šampiona" u Beču, planirano od 18. do 20. juna.

Otvaranje turnira planirano je u Šamcu utakmicom između beogradske "Crvene zvezde" i "Olimpika" iz Marseja, a zatvaranje turnira na stadionu "Dr Milan Јelić" u Modriči.

Rakovic je rekao da su učešće na ovom turniru potvrdili francuski "Olimpik" iz Marseja, engleski "Midlzboro", beogradska "Crvena zvezda", ali da se očekuje još potvrda.

Milićević je rekao da ovo prilika da se opština Šamac i Modriča promovišu i predstave u pravom svjetlu, kao i cijela Posavina.

On je dodao da je sporazumom predviđen i drugi termin održavanja turnira, ukoliko epidemiološki uslovi ne dozvole da bude održan u maju.

Načelnik opštine Modriča Јovica Radulović rekao je da ga raduje što Modriča i Šamac nastavljaju saradnju kroz sportska kulturna dešavanja i što se mogu pohvaliti da imaju organizaciju velikih sportskih događaja.