latinica  ћирилица
18/02/2021 |  12:40 ⇒ 12:50 | Autor: SRNA

U Beogradu vakcinisani medicinari UKC-a Srpske

Grupa medicinskih radnika Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske danas je u Beogradu primila vakcinu protiv virusa korona.
Beograd - vakcinacija - Foto: SRNA
Beograd - vakcinacijaFoto: SRNA

Zdravstveni radnici UKC-a Srpske vakcinisani su u Belekspocentru, a mogli su, kao i građani Srbije, da izaberu da li će primiti Fajzerovu, rusku ili kinesku vakcinu.

Medicinari iz Srpske izrazili su zadovoljstvo načinom na koji je organizovana vakcinacija, kao i zahvalnost Srbiji za pomoć u imunizaciji.

Načelnica Klinike za kožne i polne bolesti Јagoda Balaban navela je da je na vakcinaciju u Beograd danas stigao znatan broj ljekara iz Republike Srpske.

- Privilegovani smo što smo imali priliku da danas dođemo ovdje, izaberemo jednu od tri vakcine i primimo je prije nego što bi je primili u Republici Srpskoj, odnosno BiH - rekla je Balabanova.

Prema njenim riječima, i pomoć pri imunizaciji pokazuje da Srbija stoji iza Republike Srpske.

- Ovo je čin vrijedan svake hvale i ispred zdravstvenih radnika Republike Srpske zahvaljujem predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije, koja nam je ovo obezbijedila i na ovaj način pokazala da stoji iza Republike Srpske - rekla je ona.

Vakcinu je primila i glavna tehničarka Zavoda za kliničko-laboratorijsku dijagnostiku Branka Kotur, koja je rekla da su ih kolege u Beogradu odlično primile i da je organizacija bila savršena.

- S obzirom na to da znamo da za ovaj virus ne postoji lijek, jedini način da se zaštitimo i normalno da počnemo da živimo i radimo je da se sprovede vakcinacija - rekla je ona.

Prema njenim riječima, svaki život je vrijedan i svako treba odgovorno i razumno da pristupi svom i kolektivnom zdravlju.