latinica  ћирилица
18/02/2021 |  12:41 ⇒ 19:52 | Autor: SRNA

Cvijanović u Doboju: Aktuelna vlast pokazala sposobnost da rješava probleme građana (VIDEO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas da je važno da se u Doboju zadrži postojeća politička stabilnost, jer je aktuelna vlast, predvođena gradonačelnikom Borisom Јerinićem, pokazala sposobnost da rješava probleme građana.
Cvijanović u Doboju (Foto: instagram.com/zeljka.cvijanovic) -
Cvijanović u Doboju (Foto: instagram.com/zeljka.cvijanovic)

- Kada imate gradonačelnika i lokalnu upravu, koji znaju svoj posao i probleme građana delegiraju u cilju da ih riješe, uvezujući sredstva grada zajedno sa republičkim sredstvima i međunarodnim donacijama, onda nema problema i stvari se realizuju -  rekla je Cvijanović novinarima nakon što je sa Јerinićem posjetila lokalni Centar za kulturu i obrazovanje i obišla radove na Gimnaziji "Јovan Dučić" Doboj.

Ona je rekla da u tom smjeru potpuno podržava gradsku vlast u Doboju i njenog gradonačelnika, jer rade na adekvatan način, vodeći računa o svim dijelovima grada.

 

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

- Јerinić komunicira sa svima i vodi računa o ranjivim kategorijama stanovništva. A nama koji u tom smjeru znamo šta su porodica, djeca i školstvo uvijek je bilo važno da to budu prioriteti u lokalnim zajednicama - rekla je Cvijanović.

Ona je istakla da je u Doboju vidan aktivizam i odgovornost vlasti, te da je u tom smislu laka saradnja između republičkih institucija i dobojske vlasti.

- To je ključna stvar ako želite razvoj neke opštine ili grada. Doboj je to definitivno pokazao. On zna iskoristiti svoje šanse, ali i tražiti od republičke vlasti podršku na adekvatan način. Zato sam sigurna da će se on razvijati i dalje, a nama je ambicija da od ovog grada zaista napravimo jedan od važnih centara Srpske. Tu smo na dobrom putu jer je Doboj ide ka to tome da postane važna komunikacijska tačka i bitan na svaki drugi način - rekla je Cvijanović.

Ona je dodala da Doboj putem raznih programa podrške privlači brojne mlade bračne parove i porodice koje tu traže svoje mjesto života i rada.

- Zbog toga je i postojala podrška svim važnim programima u Doboju koji su se odnosili na obezbjeđivanje stambenih jedinica za mlade bračne parove. Tu će grad i gradonačelnik imati i dalje našu podršku - poručila je Cvijanović.

SANIRANI SVI PRIORITETNI OBЈEKTI

Cvijanović izrazila je zadovoljstvo što su na području Doboja sanirani svi prioritetni objekti i što se kreće u rekonstrukciju Centra za kulturu i obrazovanje.

Navela je da je epidemija virusa korona pomjerila neke prioritete, što je dovalo do kašnjenja sa radovima u Centru, ali da je danas razgovarala sa Јerinićem i da će to ubrzano biti realizovano.

Cvijanović je poslije obilaska Centra za kulturu i obrazovanje i Gimnazije "Јovan Dučić" u Doboju rekla kako je zadovoljna rezultatima zajedničkih poduhvata sa lokalnom upravom na projektima uređenja.

- Ovdje je veliki zahvat i srećna sam što ćemo u skorije vrijeme imati završen projekat izjavila je Cvijanović.

Ona je dodala da radovi koji se odnose na uređene objekta, u kojima su smještene Gimnazija i Osnovna škole "Dositej Obradović", premašuju milion KM.

Cvijanović je ocijenila da je lako realizovati projekte kada gradonačelnik i lokalna uprava znaju svoj posao, delegiraju probleme građana, znaju kome da se obrate za njihovo rješavanje i da uvežu svoje raspoložive resurse sa republičkim.

Јerinić je najavio da sutra potisuje ugovor sa izvođačem radova na rekonstrukciji objekta Centra za kulturu i obrazovanje, koji je zajednički projekt grada i republičkih institucija, a pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Srpske. Naveo je da je prva faza radova na energetskom utopljavanju Gimnazije objekta završena, te da su tople učionice rezultat toga.

On je najavio da će do kraja školske godine biti završen kompletan projekat rekonstrukcije Gimnazije koji podrazumijeva promjenu fazada i krovne konstrukcije koja je azbestna.

Ovo je, dodao je, posljednji obrazovni objekat u gradu koji nije rekonstruisan, te napomenuo da Gimnazija baštini tradiciju dugu 75 godina.

Prema njegovim riječima, ovi projekti su počeli u Republici Srpskoj u vrijeme kada je Cvijanovićeva bila premijer, a u njima učestvuju i lokalne uprave i Razvojni program UN-a.

On je ukazao na značaj sinergije lokalne vlasti sa Vladom Republike Srspka a pod pokroviteljstvom predsjednika Srpske, koja u Doboju daje značajne rezultate.

Direktor škole Svjetlana Telebak zadovoljna je današnjom posjetom predsjednika Željke Cvijanović i kontinuiranoj podršci Gradske uprave na poboljšavanju uslova za odvijanje nastavnog procesa i unapređenju rada nastavnika.