latinica  ћирилица
18/02/2021 |  13:07 ⇒ 13:08 | Autor: SRNA

U Srbiji počela vakcinacija zdravstvenih radnika iz Brčkog

Za vakcinaciju u Srbiji javilo se 195 zdravstvenih radnika iz Brčko distrikta i jedan broj je već juče vakcinisan, a drugi će danas, potvrdio je Srni direktor Bolnice u Brčkom Dušan Stokić.
Vakcina protiv korone (Foto: Profimedia) -
Vakcina protiv korone (Foto: Profimedia)

Stokić je rekao da se vakcinacija vrši u Sremskoj Mitrovici, jer je najbliža.

- Radnici mogu da biraju koju će vakcinu, a postupak je brz. Zakazana je revakcina i od iste serije ostavljena je doza za te namjene. Zbog kratkog vremena juče nismo mogli da obezbijedimo prevoz, pa je bio u sopstvenoj režiji, ali danas jesmo - izjavio je Stokić.

On je naveo da je mogućnost da se vakcinišu u Srbiji ponuđena svim zdravstvenim radnicima, kojih u Јavnoj zdravstvenoj ustanovi, koju čine Dom zdravlja i Bolnica, ima oko 550.

Stokić je napomenuo da je vakcinacija brčanskih zdravstvenih radnika u Srbiji zajedno sa zdravstvenim radnicima Srpske omogućena zahvaljujući srpskom i predsjedavajućem članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, te da je Vlada Republike Srbije za te namjene odvojila 5.000 doza vakcina.

- Zahvaljujem srpskom članu i predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i ljudima iz ministarstvima zdravlja Srpske i Srbije koji su pomogli u organizaciji, kao i gradu Sremskoj Mitrovici - rekao je Stokić.