latinica  ћирилица
18/02/2021 |  14:03 ⇒ 14:08 | Autor: SRNA

Brnabić: Proizvodnja vakcina značajna za cijeli region

Premijer Srbije Ana Brnabić izrazila je očekivanje da će vakcinacija protiv virusa korona uskoro dati rezultate i ocineila da je priprema za proizvodnju vakcina u Srbiji značajna za cijeli region.
Brnabićeva sa novoizabranim šefom Misije OEBS-a u Srbiji Јanom Bratuom (Foto: srbija.gov.rs) -
Brnabićeva sa novoizabranim šefom Misije OEBS-a u Srbiji Јanom Bratuom (Foto: srbija.gov.rs)

Brnabićeva je u razgovoru sa novoizabranim šefom Misije OEBS-a u Srbiji Јanom Bratuom istakla da trenutna situacija sa virusom korona zahtijeva veću saradnju regiona, jer zaštita građana i oporavak ekonomije Srbije nisu mogući bez čvrste saradnje sa susjedima i uzajamne podrške.

Brnabićeva je zahvalila Misiji OEBS-a za konstruktivnu saradnju i podršku u oblasti jačanja institucija i civilnog sektora, vladavine prava, jačanja ljudskih i manjinskih prava, kao i za podsticanje dijaloga na nacionalnom i regionalnom nivou.

Ona je istakla da naročito cijeni ulogu OEBS-a u oblasti medija i učešću u procesu usvajanja Medijske strategije i u Radnoj grupi za bezbjednost i zaštitu novinara, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Bratu je čestitao Srbiji za izuzetne rezultate i uspješno sprovođenje imunizacije građana, a donacije vakcina Sjevernoj Makedoniji i Crnoj Gori istakao je kao čin prijateljstva i dobre saradnje u regionu.

On je poručio da će OEBS nastaviti da pruža podršku i u procesu reforme pravosuđa, ali i u drugim prioritetnim pitanjima kako bi Srbija brže ostvarila svoje reformske ciljeve.

Bratu je najavio dalje učešće OEBS-a u radu Radne grupe za bezbjednost i zaštitu novinara, prije svega kroz direktnu pomoć aktivnostima i projektima definisanim Akcionim planom, te dodao da je to dobar model saradnje, koji obuhvata sva tri činioca.