latinica  ћирилица
18/02/2021 |  14:30 ⇒ 14:34 | Autor: SRNA

Vlada Srpske: Dopunjena Uredba o policijskoj legitimaciji i znački

Vlada Republike Srpske danas je donijela Uredbu o dopunama Uredbe o službenoj policijskoj legitimaciji i policijskoj znački radi sprečavanja zloupotrebe policijske legitimacije i policijske značke od neovlaštenih lica.
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

Uredbom se zabranjuje neovlaštena izrada, stavljanje u promet, posjedovanje, odnosno korištenje značke, legitimacije ili drugog obilježja, te se propisuju prekršajne sankcije za subjekte koji postupaju u suprotnosti sa navedenim odredbama, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Vlada je usvojila Informaciju o Nacrtu sporazuma o saradnji u oblasti borbe protiv zloupotrebe opojnih droga između Kancelarije za borbu protiv droga u Vladi Srbije i Komisije za suzbijanje zloupotrebe opojnih droga u Republici Srpskoj i saglasila se da taj sporazum bude potpisan.

Donesena je i odluka o broju, strukturi i prostornom rasporedu srednjih škola u Republici Srpskoj kojom se utvrđuje se broj, struktura i prostorni raspored srednjih škola.

Prilikom donošenja mreže srednjih škola uzeti su u obzir kriterijumi koji se odnose na broj i uzrast učenika koji završavaju osnovnu školu na određenom području, dostupnost i jednaki uslovi za sticanje obrazovanja, specifičnost područja, razvojne specifičnosti područja na osnovu utvrđenih potreba za zapošljavanjem, obezbjeđenje komunikacije, ekonomičnost i racionalnost u korištenju kadra, sredstava i oprema, finansijske mogućnosti osnivača i interes i potrebe jedinice lokalne samouprave i društvenih partnera.

Vlada je donijela i odluku kojom je utvrđeno da su ispunjeni uslovi da Osnovni sud u Šamcu može početi sa radom 1. marta.