latinica  ћирилица
18/02/2021 |  14:32 ⇒ 14:45 | Autor: SRNA

Dodik položio vijenac u Spomen-sobi u Srebrenici (FOTO)

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetio je danas u Srebrenici Spomen-sobu gdje je položio vijenac i odao poštu nastradalim srpskim civilima i vojnicimaiz ove opštine u posljednjem ratu u BiH.
Milorad Dodik u Srebrenici - Foto: SRNA
Milorad Dodik u SrebreniciFoto: SRNA

Dodik je nakon upisivanja u knjigu utisaka rekao da je, kada se uđe u Spomen-sobu, dominantna tuga za junacima koji su život dali za Republiku Srpsku, u kojoj Srbi sada slobodno žive.

- Kada bi mogli da se negdje sretnemo s njima i kažemo im da Republika Srpska postoji i da u njoj Srbi slobodno žive, to bi za njih bilo veoma važno. Naš odnos prema njima treba da se njeguje kroz posjete ovakvim mjestima i kroz odavanje pošte njihovoj žrtvi. Odnos prema stradanju je i očuvanje Republike Srpske - poručio je Dodik.

Foto: SRNA

Dodik je naglasio da se danas u Srebrenici vodi borba za političku poziciju srpskog naroda.

- Zato je važno da smo danas ovdje sa našim ljudima koji se bore za politički status, a to je nastavak borbe za Srpsku za koju su ovi junaci dali život - naglasio je Dodik.

On je ocijenio da ta borba podrazumijeva očuvanje institucija, teritorije i stanovništva, te političkog sistema Republike Srpske.

- Na ovakvim mjestima uvijek se zavjetujemo da ćemo to iznova raditi, što evo i danas činim - zaključio je Dodik.

On je danas pružio podršku zajedničkom srpskom kandidatu za načelnika opštine Srebrenica Mladenu Grujičiću na ponovljenim izborima koji će biti održani u nedjelju, 21. februara, i razgovarao sa članovima Opštinskog odbora SNSD-a u ovom mjestu.