latinica  ћирилица
18/02/2021 |  14:33 ⇒ 14:36 | Autor: SRNA

Ljevnaiću najveće priznanje planinskog turizma

Direktor Olimpijskog centra Јahorina Dejan Ljevnaić odlikovan je najvećom evropskom nagradom na Međunarodnim poslovnim susretima u Sarajevu.
Dejan Ljevnaić - Foto: SRNA
Dejan LjevnaićFoto: SRNA

U saopštenju iz Olimpijskog centra Јahorina navodi se da je jubilarna nagrada Zlatna plaketa za životno djelo juče uručena menadžeru koji je svojim radom, nakon Skijališta Srbije, i olimpijsku planinu Јahorinu plasirao visoko na mapi evropskih ski-centara.

Ljevnaić je zahvalio za priznanje i istakao da je ova plaketa od velikog značaja i za njega i za njegov tim.

- Predivna potvrda da ljudi primjećuju i prate sve što radimo. Zasluge, naravno, pripisujem svom timu, koji sigurno ima najviše znanja i iskustva u oblasti turizma i skijaškog biznisa. Srećan sam jer smo postali svjetski brend i naše poslovne aktivnosti se vezuju za region, Evropu, ali sada i za tržište Kine - naveo je on.

Ljevnaić je istakao da je siguran da na najbolji način predstavljaju Јahorinu u svijetu, te da svi cijene njihov rad i znanje.

- Često čujem da se naš uspjeh pripisuje sreći, ali iza svega stoji naporan rad i preko 16 časova dnevno i u najtežim vremenskim uslovima - rekao je Ljevnaić.

On je naglasio da je ponosan na činjenicu da je Olimpijski centar, uprkos pandemiji, uspio da zadrži 2.000 radnih mjesta koja zavise direktno od Јahorine, a za prioritet su stavili bezbjednost skijaša i preduzeli sve najstrože mjere kako bi boravak turista na planini bio u potpunosti bezbrižan.

Prema njegovim riječima, jedan su od rijetkih ski-centara u Evropi koji je otvoren za rekreativno skijanje, te da bilježe porast poslovnog rezultata za 25 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

- Do sada je na Јahorini skijalo više od 170.000 skijaša za 80 dana skijanja u kontinuitetu i sa svih 46 kilometara odlično pripremljenih staza - naveo je Ljevnaić.

Pema riječima organizatora, za uspjehe, rezultate rada i ogroman doprinos u razvoju biznisa u turizmu u BiH, regionu i Evropi Ljevanić je prepoznat i kao menadžer koji je doprinio razvoju prijateljstva i saradanje bez granica, za povezivanje ljudi, građana i država na bazi poštovanja ravnopravnosti na širim evropskim i svjetskim prostorima.