latinica  ћирилица
18/02/2021 |  15:45 ⇒ 19:52 | Autor: RTS

LE: Crvena zvezda-Milan bez prisustva publike

Fudbaleri srpskog šampiona Crvene zvezde dočekuju večeras italijanski Milan u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evrope.

Ovaj meč sezone biće odigran pred praznim tribinama najvećeg srpskog stadiona.

Iako je kovid-19 pandemija učinila to da se ova velika utakmica igra bez prisustva publike na tribinama, biće to ipak nastavak i treći čin istorijskih duela crveno-belih i roso-nera u evrokupovima.

Slavni italijanski klub dobio je prva dva - prvo onaj čuveni iz 1988. godine kada je spasila magla, a onda i onaj prije 15 godina kada je izbjegao suspenziju UEFA zbog afere "kalčopoli" i slavio dva puta. Zanimljivo, u obe te sezone Milan je osvajao titulu evropskog prvaka.

Ovoga puta duel nekadašnjih evropskih šampiona biće odigran u okviru Lige Evrope, i to u borbi za plasman u osminu finala.

- Čeka nas fenomenalan meč, nemamo šta da izgubimo, potrebno je hrabro i pametno da istrčimo i pokažemo šta znamo - izjavio je trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković.

Strateg crveno-bijelih, koji je veći dio karijere proveo u Italiji, na konferenciji za medije je istakao da je ekipa odradila dobre pripreme, odigrala i dve utakmice, tereni su bili malo teži, ali i da nema izgovora.

- Očekujem dobru utakmicu, pravu evropsku i podvlačim da mi je mnogo žao što Marakana ne može da bude puna - rekao je Stanković.

Milanezi su stigli u najjačem sastavu, predvođeni Zlatanom Ibrahimovićem.

Na konferenciji za medije u Milanu govorio je Rade Krunić, svojevremeno najavljivan kao pojačanje Crvene zvezde, u vreme dok je igrao za Donji Srem.

- Zvezda je najjači tim u Srbiji, a ima i istoriju sa Milanom. Moramo da vratimo samopouzdanje poslije poraza od Specije i nadamo se pobijedi. Kao dječak sam navijao za Crvenu zvezdu, biće lijepo istrčati na "Marakanu", ali ja sam profesionalac. Igrati za Milan je oduvijek bio moj san - rekao je Krunić, Srbin iz Foče, koji igra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Utakmica šesnaestine finala Lige Evrope između Crvene zvezde i Milana igra se od 18.55 na stadionu Rajko Mitić.