latinica  ћирилица
18/02/2021 |  16:08 | Autor: SRNA

Grujičić: Nastavlja se razvoj Srebrenice (VIDEO)

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić rekao je da su na današnjem sastanku sa srpskim članom i predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom dogovoreni kapitalni projekti i da se neće stati sa razvojem Srebrenice.
Mladen Grujičić - Foto: RTRS
Mladen GrujičićFoto: RTRS

Grujičić je najavio da će na Dan ove opštine, 11. marta, biti otvoren još jedan novi proizvodni subjekat u ovoj opštini, a to je rudnik kamena dacita, što će omogućiti otvaranje novih radnih mjesta i zapošljavanje izvjesnog broja radnika, ali i dodatne prihode u opštinski budžet.

Govoreći i privrednim projektima, on je izrazio uvjerenje da će svake naredne godine za Dan opštine otvarati barem po jedan novi proizvodni pogon jer za to postoje uslovi.

Grujičić je pohvalio i izrazio zahvalnost privrednim subjektima u ovoj opštini koji u periodu pandemije virusa korona nisu otpuštali radnike, a veći broj ih je i zaposlio određen broj novih radnika.

On je istakao zahvalnost Dodiku što je uvijek uz Srebrenicu i podržava njen razvoj.

Prema njegovim riječima, izborna nepravda koja je nanesena njemu i srpskom narodu biće ispravljena u nedjelju, 21. februara, na ponovljenim lokalnim izborima.

On je rekao novinarima da će dokazati svima koji su htjeli da im pripišu neke neregularnosti na novembarskim izborima, da to nije bilo tako i da su izbori poništeni bez osnova i argumentovanog objašnjenja.

Grujičić je izrazio uvjerenje da će izborni proces proći u miru bez incidenata i i bilo kakvih prevara.

- Stalno se potencira da se Srebrenica problematizuje od dijela bošnjačkih političara, koji prisiljavaju i druge bošnjačke političare da slijede njihov put, ali vjerujem da će ovi izbori pokazati da postoje i Bošnjaci koji razmišljaju svojom glavom i koji žele da žive u boljoj Srebrenici - rekao je Grujičić.