latinica  ћирилица
18/02/2021 |  16:10 | Autor: SRNA

Značaj finansiranja auto-puta Beograd-Sarajevo

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija istakao je u razgovoru sa turskim ambasadorom Haldunom Kočom da BiH najviše zaključenih i ratifikovanih ugovora ima sa Turskom, te ukazao na značaj aktivnosti ove zemlje na finansiranju auto-puta Beograd-Sarajevo.
Tegeltija - Koč (foto: Savjet ministara) -
Tegeltija - Koč (foto: Savjet ministara)

 Na sastanku u Sarajevu ocijenjeno je da postoji prostor za dalje unapređenje saradnje, a Tegeltija je potencirao mogućnosti investiranja u sektore infrastrukture, poljoprivrede, energetike, turizma, kao i obrazovanja, zdravstva i prehrambene industrije u BiH.

Sagovornici su tokom oproštajne posjete turskog ambasadora razgovarali i o predstojećoj posjeti predsjedavajućeg i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika Turskoj sredinom marta, tokom koje će biti potpisano nekoliko sporazuma između dvije zemlje, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Tegeltija i Koč su konstatovali da su odnosi BiH i Turske dobri i prijateljski i da postoji obostrani interes za kontinuirani razvoj saradnje u svim oblastima.

Predsjedavajući Savjeta ministara zahvalio je turskom ambasadoru na diplomatskom angažmanu u BiH i njegovom ličnom doprinosu u jačanju odnosa dvije zemlje i poželio mu uspjeh u nastavku diplomatske karijere.