latinica  ћирилица
18/02/2021 |  19:15 ⇒ 19:16 | Autor: SRNA

"Napadi na Kojića zbog straha da će dokazati da se nad Srbima desio genocid"

Predsjednik Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenice Branimir Kojić izjavio je da "Majke Srebrenice" napadaju direktora Republičkog centra za istraživanja rata i ratnih zločina i traženje nestalih Milorada Kojića jer se plaše da će on u Nadzornom tijelu za praćenje Revidirane strategije za rad na predmetima ratnih zločina biti neko ko će dokazati i pokazati da se genocid desio nad Srbima u regiji Srebrenice.
Branimir Kojić - Foto: SRNA
Branimir KojićFoto: SRNA

Kojić je u pisanoj izjavi podsjetio da po ko zna koji put "Majke Srebrenice" udaraju na direktora Republičkog centra za istraživanja rata i ratnih zločina i traženje nestalih Milorada Kojića.

- Ovaj put se protive njegovom eventualnom članstvu u Nadzornom tijelu za praćenje Revidirane strategije za rad na predmetima ratnih zločina. Očigledno je da se one boje da će kao član tog tijela Kojić biti neko ko će dokazati i pokazati da se genocid desio nad Srbima u regiji Srebrenice - naveo je Kojić.

Prema njegovim riječima, čim se one bune, jasno je kao dan da je Milorad Kojić na putu istine i prava što njima ne odgovara.

- One njegovu kompetenciju ocjenjuju kroz to što je rekao da nije bio genocid što je zaista krajnje neozbiljno. I mi dijelimo isto mišljenje sa njim. Milorad Kojić ima punu podršku naše organizacije i populacije iz Srebrenice a lično znam i iz cjele Republike Srpske - ističe Branimir Kojić.

On naglašava da "Majkama Srebrenice" smeta što je Milorad Kojić inicirao da se otkriju imena lažnih svjedoka, što je jedna od ključnih stvari da istina ugleda svijetlo dana.

- Zbog tih lažnih svjedoka mnogi ljudi nevini leže u zatvorima zbog onih koji su prodali vjeru za večeru - kaže on.

Predsjednik Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenice poručio je da Srbi nisu genocidan narod i to svi moraju da shvate, jer su stradalnici u proteklom ratu.