latinica  ћирилица
19/02/2021 |  10:28 ⇒ 11:09 | Autor: RTRS

Grujičić: Bošnjački predstavnici ne žele izbore i demokratiju (VIDEO)

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić rekao je za RTRS da je odluka bošnjačkih predstavnika o bojkotu ponovljenih izbora u ovoj opštini donesena pod pritiskom Inicijative "Moja adresa Srebrenica", dijela ambasada koje su im naklonjene i pritiskom politike Sarajeva.
Mladen Grujičić - Foto: RTRS
Mladen GrujičićFoto: RTRS

Grujičić je rekao da je odluka Centralne izborne komisije o ponavljanju izbora donesena pod pritiskom politike Sarajeva, te da je CIK napravio nekoliko propusta i prekršio zakon.

- Verujem da više neće moći podleći pritiscima jer je očigledno da Bošnjacima nikad nije dovoljno, bilo bi im dovoljno jedino da naklonjena ambasada uruči sertifikat njihovom kandidatu i da se tako izbori održe. Oni teže tome da se ne glasa, da nema demokratije i da manjina vlada nad većinom - rekao je on.

Grujičić je istakao da bošnjački predstavnici na izborima koji su poništeni nisu vodili kampanju u Srebrenici, već u FBiH, računajući u sigurne glasove koje tamo mogu da obezbijede.

- Isto će biti i sada. Mi očekujemo da će biti nekih problema od strane te bošnjačke grupe koja sada smišlja kako da napravi problem jer je očigledno da oni ne traže rješenje, već prave probleme. Mi ćemo se truditi da ne doprinesemo bilo kakvim ekcesima ili nepravilnostima i da izbori proteknu uredno, a mi da proslavimo pobjedu - poručio je Grujičić.

Grujičić je uvjeren u pobjedu i dalji razvoj ove opštine.