latinica  ћирилица
19/02/2021 |  11:37 ⇒ 12:49 | Autor: SRNA

Milunoviću uručeno visoko priznanje Putina (FOTO/VIDEO)

Ambasador Rusije u BiH Igor Kalabuhov uručio je danas u Banjaluci ministru rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Dušku Milunoviću visoko priznanje predsjednika Rusije Vladimira Putina povodom 75 godina od pobjede u Velikom otadžbinskom ratu 1941-1945. godine.
Milunović-Kalabuhov - Foto: RTRS
Milunović-KalabuhovFoto: RTRS

Milunović je istakao da mu je ukazana velika čast i da je zahvalan Kalbuhovu na uručenom priznanju.

- Posebna je čast što sam dobio priznanje predsjednika Rusije i što je to povodom 75 godina od pobjede nad fašizmom. Istorijska je obaveza srpskog i ruskog naroda da njeguju antifašističku tradiciju, jer je fašizam bio najveće civilizacijsko zlo - rekao je Milunović.

On je naveo da je najveći doprinos u slomu fašizma dala Crvena armija.

- Veliki doprinos u slomu fašizma je dao i srpski narod na prostoru bivše Јugoslavije. Srbi su bili najveći stradalnici što je nepobitna istorijska činjenica - dodao je Milunović koji je i član Imperatorsko-pravoslavnog-palestinskog društva.

Foto: RTRS

Kalabuhov je naglasio da Rusija ovaj događaj gleda kao dokaz prijateljstva ove zemlje i Republike Srpske.

- Ovo je potvrda naših dubokih istorijskih veza što je veoma važno u vremenu velikih izazova. Moramo njegovati našu tradiciju, istoriju, humanitarne veze, a uručenje priznanja Milunoviću jeste zalog za budućnost i jačanje naših veza u svim oblastima - rekao je Kalabuhov.

On je ocijenio da je od nemjerljivog značaja što Republika Srpska njeguje antifaštističku tradiciju.