latinica  ћирилица
19/02/2021 |  12:34 ⇒ 12:35 | Autor: RTRS

Srebrenica: Dobra saradnja sa Ekonomikom, otvorena nova radna mjesta (VIDEO)

Srebrenička fabrika stambenih i građevinskih kontejnera Ekonomik i opština Srebrenica primjer su dobre saradnje, na stvaranju povoljnih uslova investitorima za otvaranje radnih mjesta. Ova kompanija je, samo u januaru, zaposlila 16 radnika, a konkurs za nova radna mjesta stalno je otvoren.
Srebrenica - fabrika Ekonomik - Foto: RTRS
Srebrenica - fabrika EkonomikFoto: RTRS

Tomislav Јovanović /21/, koji je nakon godinu dana provedenih na birou dobio priliku da radi, zarađuje i napreduje jedan je od 90-tak radnika fabrike građevinskih kontejnera iz Srebrenice.

Јovanović, koji je po struci vodoinstalater, ističe da mu je ovo prvo radno iskustvo i da je srećan zbog poziva sa biroa za zapošljavanje.

U Srebreničkoj fabrici za proizvodnju kontejnera radi i 19-godišnji Duško Bursać koji ističe da se dosta zanata u ovoj firmi može naučiti.

2020. godina za firmu Ekonomik  iz Srebrenice bila je više nego uspješna. Proizvedeno je 2.000 kontejnera a gotovo svi proizvodi plasirani su u zemlje regiona ali i EU.

Miladin Trišić iz ove kompanije kaže da je zbog povećanog obima posla nastavljen prijem radnika i u 2021. godini. Navodi da su zaposlili 16, uglavnom, mlađih ljudi.

Ova kompanija nedavno je sa opštinom Srebrenica realizovala projekat isporuke i podjele kontejnera za stanovništvo koje se vraća na prijeratna ognjišta.

Opština istovremeno, dodjelom opštinskog zemljišta i podrškom u infrastrukturi, omogućava investitorima da u Srebrenici pokrenu posao. Načelnik Mladen Grujičić ističe da je najvažnije zapošljavanje ljudi i da je cilj da se stvori ekonomski snažna Srebrenica.

Privredni kapaciteti opštine Srebrenica su takvi da i radnici iz susjednih opština dolaze i zapošljavaju se u kolektive na teritoriji ove opštine, Na birou je, napominju iz opštinske administracije, oko 1.800 lica a u radnom odnosu oko 5.000 osoba.