latinica  ћирилица
19/02/2021 |  14:12 ⇒ 14:13 | Autor: SRNA

Privremeno oduzeta dva vozila zbog ukupnog duga od 50.560 KM

Na području Policijske uprave Zvornik u posljednjih nekoliko dana privremeno su oduzeta dva automobila od vozača koji su provjerom u registar novčanih kazni iamali ukupan dug u iznosu od 50.560 KM, a upravljali su vozilima bez odgovarajućih isprava.
Policija - Foto: RTRS
PolicijaFoto: RTRS

Prema podacima ove uprave, privremeno je oduzet automobil alfa romeo od Zvorničanina nakon što je provjerom u registru novčanih kazni utvrđeno da ima dug u iznosu od 25.185 KM i da je upravljao vozilom bez vozačke dozvole.

I od Milićanina je privremeno oduzet automobil škoda jer je upravljao vozilom bez važeće vozačke dozvole, dok je provjerom u registru novčanih kazni utvrđeno da ima dug od 25.375 KM.

Načelnik Sektora policije u Policijskoj upravi Zvornik Dražan Erkić rekao je da Zakon o prekršajima Republike Srpske obavezuje policiju da postupa u skladu sa propisima i da može privremeno da oduzme vozilo, ukoliko u javnom saobraćaju zateknu osobu da upravlja automobilom, a da pri tom ima neizmiren novčani dug.

On je naglasio da se u ovakvim slučajevima vozilo privremeno oduzima bez obzira da li je vozač vlasnik automobila, ili je vozilo pozajmio od neke druge osobe.

- Policijska uprava Zvornik nastaviće i u narednom periodu da vrši kontrolu i da sankcioniše one vozače koji ne poštuju pravila u saobraćaju propisana Zakonom o pekršajima Republike Srpske - rekao je novinarima Erkić.

Erkić je podsjeto da policija, nakon privremenog oduzimanja vozila, protiv nesavjesnih vozača podnosi zahtjeve za pokretanje prekršajnog postupka kod nadležnih sudova.