latinica  ћирилица
19/02/2021 |  15:25 ⇒ 16:39 | Autor: SRNA

Јujić: Novoizabrana mlada ekipa kvalitetno radi

Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senka Јujić istakla je prilikom današnje posjete Mrkonjić Gradu da u ovoj opštini kvalitetno radi mlada ekipa, izabrana na proteklim lokalnim izborima, koja je do sada ispoštovala zakon i konstituisala Skupštinu i izabrala nova radna tijela.
Senka Јujić u Mrkonjić Gradu - Foto: SRNA
Senka Јujić u Mrkonjić GraduFoto: SRNA

Ona je naglasila da se opština Mrkonjić Grad redovno odaziva na sve instrukcije i uputstva koje im dostavlja Ministarstvo uprave i lokalne samouprave.

- Kvalitetno su uradili i posao sa aspekta verifikacije i unosa podataka u prvu matičnu knjigu, mada sve obaveza u vezi s tim još nisu završili, ali su na dobrom putu - istakla rekla je Јujićeva.

On je sa načelnikom opštine Draganom Vođevićem razgovarala i o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, te je konstatovano da se ova pojava drži pod kontrolom.

Vođević je zahvalio Јujićevoj za posjetu, kao i na čestitkama za njegovu pobjedu na proteklim lokalnim izborima.

- Konstituisali smo našu vlast i sada pristupamo daljem sklapanju i odabiru načelnika odjeljenja u Opštinskoj upravi i skupštinskih komisija koje će biti verifikovane na sljedećoj sjednici Skupštine - objasnio je Vođević.

On je istakao da je saradnja sa Ministarstvom uprave i lokalne samouprave na visokom nivou, te da će se potruditi da tako bude i ubuduće.

- Ministarstvo će raspisati javne pozive za pomoć i za realizaciju projekata raznih Udruženja građana. Na teritoriji našeg grada imamo veliki broj udruženja i dogovorili smo se da im pomognemo da napišu dobre projekte i da se prijeve na konkurs - dodao je Vođević.

Јujićeva je prije opštine Mrkonjić Grad posjetila i opštine Јezero i Šipovo.