latinica  ћирилица
19/02/2021 |  19:48 ⇒ 19:48 | Autor: SRNA

Priveden muškarac zbog ugrožavanja bezbjednosti glavnog tužioca

Muškarac čiji su inicijali I.A, koji je danas svojim vozilom ugrozio bezbjednost glavnog tužioca BiH Gordane Tadić, njenog automobila i policijske pratnje, priveden je u Policijsku stanicu Olovo, gdje će biti izvršena kriminalistička obrada i zakonom propisana procedura, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

U saopštenju se precizira da je riječ o osuđeniku koji se nalazi na izdržavanju kazne, a koji se nalazio na dopustu iz zatvora.

Policijski službenici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, zajedno sa partnerskim policijskim agencijama na terenu i nadležnim kantonalnim tužilaštvom, rade provjere svih podataka i informacija o licu koje je ugrožavlo bezbjednost Tadićeve.

Presretanje i ugrožavanje vozila desilo se danas u popodnevnim časovima u blizini Olova.

Vozilo glavnog tužioca u pratnji je policijskih vozila sa vidljivim svjetlosnim uređajima i signalima, tako da je isključeno da počinilac nije znao da je riječ o obezbjeđivanju lica pod 24 časovnom policijskom zaštitom.

Policijski službenici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH pojačaće mjere zaštite i bezbjednosti glavnog tužioca zbog navedenog događaja, kao i postojanja drugih saznanja i informacija o mogućim ugrožavanjima bezbjednosti Tadićeve, koja mogu biti povezana sa radom na predmetima koji su vrlo bitni za vladavinu prava u BiH. /