latinica  ћирилица
19/02/2021 |  20:27 ⇒ 20:29 | Autor: SRNA

Vidović: Zahvalnost Beogradu na podršci lokalnim zajednicama u Srpskoj

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović zahvalila je vlastima Srbije na podršci u okviru Sporazuma o specijalnim paralelnim vezama, ističući da je tu podršku osjetila gotovo svaka lokalna zajednica u Republici Srpskoj, kao i srpske sredine u Federaciji BiH.
Zora Vidović - Foto: Sensservis
Zora VidovićFoto: Sensservis

Vidovićeva je izjavila da je ta podrška od još većeg značaja imajući u vidu da projekti nisu stajali ni zbog pandemije koja je zadesila cijeli svijet, saopšteno je iz Ministarstva finansija Republike Srpske.

- Pandemija je opteretila privredu i budžete, ali je održana likvidnost, a Republika Srpska i Srbija su ovaj period prošle sa najmanjim padom bruto domaćeg proizvoda u regionu - istakla je Vidovićeva koja je danas u Beogradu razgovarala sa ministrom finansija Srbije Sinišom Malim o unapređenju saradnje u oblasti finansija i aktivnostima na stvaranju uslova za snažniji privredni rast.

Ona je najavila da od sredine godine slijede veliki investicioni projekti sa obje strane Drine, te da po tom pitanju očekuje uspješan nastavak saradnje koji će dovesti do snažnijeg ekonomskog rasta.

Vidovićeva je tokom službene posjete Beogradu posjetila i Poresku upravu Srbije, gdje je sa direktorkom te institucije Draganom Marković razgovarala o aktivnostima koje predstoje na uvođenju novog sistema fiskalizacije.

- U ovom procesu je Srbija korak ispred Republike Srpske, jer je već usvojeno zakonsko rješenje iz oblasti fiskalizacije koje se u Srpskoj očekuje do polovine godine - navela je Vidovićeva i poručila da je zbog toga veoma značajno razmijeniti iskustva kako bi se u Republici Srpskoj došlo do što kvalitetnijih rješenja.