latinica  ћирилица
20/02/2021 |  15:12 | Autor: SRNA

"FEST" od 2. do 11. aprila

Ovogodišnji 49. Međunarodni filmski festival "FEST" biće održan od 2. do 11. aprila u Beogradu pod sloganom "Povratak u budućnost" sa namjerom da kao najveća i nadaleko poznata filmska manifestacija u zemlji i regionu, doprinese ponovnom oživljavanju bioskopskih platna i povratku filmske publike u bioskope, saopštili su organizatori.
FEST - Foto: RTRS
FESTFoto: RTRS

FEST će biti održan u organizaciji Centra beogradskih festivala /CEBEF/, pod pokroviteljstvom grada Beograda i uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Srbije.

Direktor CEBEF-a Damir Handanović izjavio je da su, uprkos teškim trenucima sa kojima se suočava cijeli svijet, ostali istrajni u namjeri da vjernoj publici prikažu najnovija ostvarenja savremene kinematografije.

- Ovogodišnji festivalski program predstaviće više od 70 premijernih filmova najnovije svetske kinematografije u sedam programskih celina, koje će publika moći da pogleda u bioskopskim salama Sava centra, Kombank dvorane, Doma omladine Beograda i Sinepleksa - rekao je Handanović.

Publika će imati priliku da na velikom platnu Centra "Sava" pogleda kultne filmove koji su obilježili prethodne edicije Festivala u okviru programa "Festovih 50".

Na svečanom zatvaranju FEST-a 11. aprila u Srbiji će premijerno biti prikazana nova, premontirana verzija filma "Kum tri" legendarnog reditelja Frensisa Forda Kopole, nastala povodom tridesetogodišnjice od prvog prikazivanja ovog ostvarenja.

FEST će ove godine biti održan uz poštovanje svih mjera Vlade Srbije i Kriznog štaba za suzbijanje virusa korona.

Informacije o prodaji karata za 49. FEST biće naknadno objavljene, navodi se u saopštenju.