latinica  ћирилица
20/02/2021 |  16:27 ⇒ 16:39 | Autor: SRNA

Banjaluka: Plivački miting okupio 400 takmičara iz Srbije i BiH

Deseti Međunarodni plivački miting "Mladost kup 2021 - Memorijal Branko Mićin", koji je okupio više od 400 takmičara iz Srbije i BiH, održan je danas na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjaluci.
Banjaluka: plivački miting - Foto: SRNA
Banjaluka: plivački mitingFoto: SRNA

Gradonačelnik Draško Stanivuković rekao je da je svaki ovakav sportski događaj korak ka epitetu grada sporta, koji je Banjaluka nekada imala, a želja je da ga vrati.

- Ovaj miting nosi naziv po čovjeku koji je mnogo doprinio ovom sportu i to je možda najmanje što Plivački klub Borac može da uradi u njegovu čast - rekao je Stanivuković.

On je naglasio da je ideja grada da se na ovom bazenu unaprijede uslovi, kako bi plivanje kao sport postalo dostupnije, te da je prvi korak ka tome da se obezbijede bolji i kvalitetniji uslovi za ljubitelje vodenih sportova.

- Kao gradonačelnik sam upoznat da postoji inicijativa o tome da i ovaj velelepni centar ponese naziv po ovom velikom čovjeku i spremni smo da osluškujemo potrebe ljudi koji vole ovaj sport - rekao je Stanivuković.

Sportski direktor Plivačkog kluba Borac Željko Panić podsjetio je da je Branko Mićin doajen i jedan od začetnika plivanja u Banjaluci, te jedan od prvih trenera u ovom klubu.

- Plivački klub Borac je najstariji klub u gradu, koji je nastao 1958. godine, a mi smo nastavili njihovim tempom - rekao je Panić.