latinica  ћирилица
20/02/2021 |  20:02 | Autor: SRNA

Spotovi Perića prikazani na ceremoniju Kineske asocijacije akordeonista

Na ceremoniji Kineske asocijacije akordeonista večeras je u Pekingu prikazan spot "Put Kozaka" desetogodišnjeg virtuoza harmonike Đorđa Perića iz Bijeljine, kao i spot njegovog profesora magistra Slaviše Perića "Snovi stvaraju budućnost".
Put Kozaka - Perići - Foto: SRNA
Put Kozaka - PerićiFoto: SRNA

Đorđe Perić je rekao Srni da mu je velika čast i zadovoljstvo što su imali priliku da u Kini večeras promovišu Republiku Srpsku i BiH.

Ceremoniji su prisustvovale mnoge istaknute ličnosti iz svijeta kulture i umjetničke muzike, a cjelokupan program emitovan je putem medijskih kuća i internet portala.

Profesor Slaviša Perić uputio je čestitke Kineskoj asocijaciji akordeonista i zahvalio za pozivu.

- Nadam se da ćemo u skorijoj budućnosti biti u prilici da odgovorimo na pozive i učestvujemo na koncertima širom Kine, promovišući naš rad i našu zemlju - rekao je Perić.

Udruženje "Svesrpskih kozaka" iz Srbije je, povodom Dana državnosti Srbije - 15. februara, uručilo Atamansku gramatu Đorđu Periću za spot "Put Kozaka".

Priznanje je Periću uručeno za istaknuti rad i postignute rezultate na polju umjetničke muzike, pokazanu virtuoznost pri izvođenju kompozicije "Put Kozaka", za koju je ovaj desetogodišnji virtuoz snimio svoj prvi samostalni spot.

Gramatu je dodijelio general-major Slavoljub Stojanović.