latinica  ћирилица
21/02/2021 |  10:55 ⇒ 10:55 | Autor: B92

Piksi: Nemojte da sumnjate

Dragan Stojković Piksi kaže da je ponosan što će uskoro postati novi selektor Srbije.
Dragan Stojković Piksi (Foto: mondo.ba) -
Dragan Stojković Piksi (Foto: mondo.ba)

On se poslije dugo vremena pojavio u medijima, ovoga puta u Јutarnjem programu TV Prva.

- Prije svega da pojasnim. Јa zvanično još nisam selektor. Ali ću biti za koji dan. Sljedeće nedjelje će se ozvaničiti. Nemojte da sumnjate, ja sam dao riječ. Osjećam se lijepo, osećam veliku odgovornost. To nije za mene neki problem. Sve što sam radio, radio sam odgovorno. Vođenje reprezentacije je veliki izazov. Ovo je čast i privilegija, da možete da branite grb svoje zemlje, zastavu, himnu. To je taj patriotski duh koji imate i koji se ponovo rađa. To su neke stvari koje su uticale da prihvatim ovaj posao. Želim da sa našom ekipom napravim nešto što će Srbiju učiniti ponosnom - rekao je Stojković u Јutarnjem programu TV Prva i dodao - Nikada nisam niti ću dovesti FSS u takvu poziciju da razmišlja o novcu. Novac nije motiv. Raditi za svoju zemlju je ponos. Ovo je najljepša stvar.

Šta se čekalo?

- Moramo da naučimo da budemo strpljivi. Јa sam jako strpljiv, znao sam da će doći do ovakvog epiloga. Naravno da moj ugovor sa bivšim klubom je bio jedan od stvari o kojima je moralo da se razmišlja. Od prvog dana sam bio iskren, rekao sam da je ovo nemoguća misija. To ne znači da nije moglo da se završi ovako. Taj finansijski ugovor koji imam sa njima je morao da se pažljivo razmotri. Sve će na kraju ispasti dobro - rekao je Piksi.

Naveo je da o reprezentaciji nije počeo da razmišlja juče.

- Vrlo brzo nam dolaze kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Nema puno vremena da se prave neke strategije koje će oduševiti cijli svijet. Ali, mora da se oformi jedna zdrava grupa igrača, koji će morati da shvate jednu stvar – koji su prioriteti njihovog dolaska, odnosno poziva u reprezentaciju. Јedva čekam taj prvi sastanak. Da im kažem zašto su došli. Grb, zastava i himna su nešto najsvetije - poručio je Piksi.