latinica  ћирилица
21/02/2021 |  14:54 ⇒ 20:09 | Autor: SRNA

Prijavljena dva slučaja, nema elemenata krivičnih djela

Štabu Policijske uprave Doboj "Izbori 2021" upućene su do 14.00 časova dvije prijave, ali je u oba slučaja utvrđeno da nema elemenata prekršaja, niti krivičnog djela.
PU Doboj - Foto: SRNA
PU DobojFoto: SRNA

Policijska stanica Doboj jedan zaprimila je u 8.45 časova od PDP-a da je njihovom posmatraču prijećeno prilikom glasanja na biračkom mjestu u Podnovlju, a izlaskom na teren utvrđeno je da nije došlo do narušavanja javnog reda i mira, saopšteno je iz Policijske uprave.

Policija je utvrdila da posmatraču PDP-a nije data stolica na tom biračkom mestu, nakon čega se on odjavio, a potom zaražio ljekarsku pomoć u dobojskoj bolnici, gdje je upućen na Odjeljenje neuropsihijatrije.

Dobojskoj policiji je u 9.10 časova iz nevladine organizacije Koalicija "Pod lupom" prijavljeno je da se u Ulici kralja Aleksandra u Doboju, u jednom ugostiteljskom objektu koji se nalazi u blizini biračkog mjesta "Čitaonica" vrši kupovina glasova.

Policijski službenici su utvrdili da u navedenom slučaju nema elemenata prekršaja, niti krivičnog djela, navodi se u saopštenju.

Iz policije podsjećaju da zbog održavanja ponovljenih lokalnih izbora danas do 19.00 časova radi lokacija za izdavanje ličnih dokumenata u Policijskoj upravi Doboj.