latinica  ћирилица
21/02/2021 |  20:04 | Autor: SRNA

PU Doboj: Zatvorena sva biračka mjesta, glasanje bez većih incidenata

Sva biračka mjesta na području grada Doboja su zatvorena i proces glasanja je protekao bez većih incidenata, saopštila je Policijska uprava Doboj.
PU Doboj - Foto: SRNA
PU DobojFoto: SRNA

U saopštenju je navedeno da je Štabu Policijske uprave Doboj "Izbori 2021" oko 15. 10 časova prijavljeno da je na biračkom mjestu u Podnovlju posmatrač SDS-a, lice čiji su inicijali I.M. iz Broda, uhvatilo za ruku predsjednika biračkog mjesta u Podnovlju, te pokušalo da obori sto koji se nalazio na biračkom mjestu.

- Ovo lice je lišeno slobode i isto je odbilo da se podvrgne alkotestiranju - navedeno je u saopštenju.

Policiji je oko 18.30 časova prijavljeno da su na jednom portalu objavljene vijesti sa neistinitim sadržajem, nakon čega su policijski službenici postupili po prijavi, a o svemu je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo Doboj.

- Policijski službenici Policijske uprave Doboj preduzimaju sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi obezbjeđenje biračkog procesa proteklo u najboljem redu, te će izvršiti obezbjeđenje glasačkih mjesta dok glasački odbori ne izvrše prebrojavanje glasačkih listića - navedeno je u saopštenju.

Iz policije navode da će potom ispratiti glasački materijal sa svih 89 glasačkih mjesta do prostorija Gradske izborne komisije.