latinica  ћирилица
22/02/2021 |  09:12 ⇒ 09:40 | Autor: SRNA

OIK Srebrenica: Grujičić pobjednik

Na ponovljenim izborima u Srebrenici, prema preliminarnim rezultatima, najviše glasova osvojio je kandidat Koalicije "Zajedno za Srebrenicu" Mladen Grujičić, rečeno je Srni u Opštinskoj izbornoj komisiji.
Glasanje - Foto: RTRS
GlasanjeFoto: RTRS

U toku noći predsjednik Centralne izborne komisije BiH Željko Bakalar je rekao da je Grujičić osvojio 5.189 glasova ili 67,62 odsto glasova, kandidat SDA Alija Tabaković 2.433 glasa ili 31,7 odsto, te nezavisni kandidati Mile Јanjić i Aleksandar Simić 28 glasova, odnosno 24 glasa.

Prema njegovim riječima, u ove rezultate su uključeni i rezultati sa onih biračkih mjesta na kojima nisu poništeni izbori, a koji su održani 15. novembra prošle godine.

Član OIK-a Svjetlana Marković izjavila je Srni da je ova komisija u toku noći prikupila zapisnike sa svih 26 redovnih biračkih mjesta na kojima su juče održani izbori i da je rezultate unijela u bazu podataka, ali da će ih saopštiti u toku dana nakon verifikacije supervizora CIK-a.

Na izbore u Srebrenici juče je izašlo 4.287 birača ili 42,87 odsto, dok kompletan odziv na svim redovnim biračkim mjestima iznosi 46,53 odsto.

Na osnovu preliminarnih podataka, koje je prikupio Izborni štab SNSD-a, aktuelni načelnik i zajednički kandidat svih srpskih stranaka za tu dužnost Mladen Grujičić sinoć je ponovo proglasio izbornu pobjedu.

On je rekao Srni da je, prema preliminarnim podacima njegove stranke /SNSD/, dobio povjerenje 5.192 birača kada se saberu jučerašnji i neponišteni glasovi sa novembarskih izbora za načelnika opštine.