latinica  ћирилица
22/02/2021 |  12:21 ⇒ 12:59 | Autor: SRNA

Na Skadarskom jezeru zaplijenjena 222 kilograma marihuane

Crnogorska granična policija zaplijenila je u rejonu Skadarskog jezera 222 kilograma marihuane i uhapsila dva lica.
Zapljena droge (foto:PU Crne Gore) -
Zapljena droge (foto:PU Crne Gore)

Iz Uprave policije Crne Gore saopšteno je da su pripadnici Stanice granične policije Podgorica juče rano ujutro presjekli lanac krijumčarenja narkotika iz pravca Albanije.

U saopštenju se navodi da je "planiranim operativno-taktičkim mjerama i radnjama policija pronašla plovilo u kojem se nalazilo osam većih džakova sa sadržajem marihuane težine 222 kilograma".

- Daljom pretragom terena u blizini plovila, policija je locirala i lišila slobode lica čiji su inicijali N.R. i M.Ј. Sumnja se da su ova dva lica namjeravala da, vozilom koje je, takođe, pronađeno u blizini, drogu prevezu na drugu lokaciju - dodaje se u saopštenju.

Oduzeta droga i lica predati su službenicima podgoričke policije na dalju nadležnost, a o događaju su upoznati i službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

- Lica N.R. i M.Ј. su uz krivičnu prijavu, zbog sumnje da su izvršila krivično djelo neovlaštena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet droge, privedena nadležnom tužiocu - ističe se u saopštenju.

Granična policija Crne Gore tokom vikenda pronašla je i oduzela ukupno gotovo 300 kilograma marihuane.