latinica  ћирилица
22/02/2021 |  12:32 ⇒ 13:57 | Autor: RTRS

MUP Srpske: Evidentirana kršenja zdravstvenih propisa

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske evidentiralo je proteklog vikenda u gradu Doboju i opštini Višegrad dva krivična djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.
Policija Republike Srpske, ilustracija - Foto: RTRS
Policija Republike Srpske, ilustracijaFoto: RTRS

Krivična djela evidentirana su u okviru pojačanih aktivnosti MUP-a na kontroli poštovanja zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije, a sve s ciljem sprečavanja širenja virusa korona među stanovništvom.

Iz MUP-a navode da su 19. februara u 22.10 časova pripadnici Policijske uprave Doboj i Komunalne policije u ugostiteljskom objektu zatekli 196 gostiju, u kojem se maksimalno može nalaziti njih 120.

- O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, koji se izjasnio da postoje obilježja krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije - saopštili su iz MUP-a.

U saopštenju se dodaje da je u subotu, 20. februara, u 23.30 časova u naselju Sase u Višegradu obavljena kontrola u neregistrovanom ugostiteljskom objektu i tom prilikom zatečeno 21 lice pred kojim su bila poslužena pića.

Iz MUP-a ističu da je o ovom događaju obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, koji se izjasnio da postoje obilježja krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije i neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem.

MUP Republike Srpske poziva građane da nadležnim službama prijave nedogovorne pojedince ili grupe koji svojim ponašanjem mogu da ugroze zdravlje ljudi.

S ciljem zaštite zdravlja građana, a u skladu sa važećim zaključcima Republičkog štaba za vandredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, policijski službenici MUP-a Srpske će i u narednom periodu nastaviti sa sprovođenjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti.