latinica  ћирилица
22/02/2021 |  15:49 | Autor: SRNA

Јoš 133 stana za izbjegle iz BiH i Hrvatske

U Novom Sadu, Čačku i Vrbasu biće izgrađena 133 stana za izbjeglice iz BiH i Hrvatske, u vrijednosti više od 5,3 miliona evra.
Novi Sad (Foto: novisad.cc) -
Novi Sad (Foto: novisad.cc)

Ugovor o izvođenju radova potpisan je danas u Beogradu, a stanovi će biti izgrađeni u okviru donatorskog Regionalnog stambenog programa - potprojekat devet.

Ukupna vrijednost radova je 5.396.658 evra, rok za izgradnju stanova u Novom Sadu je 360 dana, u Čačku 330, a u Vrbasu 280 dana.

U Novom Sadu biće izgrađena 94 stana, u Čačku 25, a u Vrbasu 14, saopšteno je iz Komesarijata za izbeglice i migracije.

Regionalni stambeni program je zajednički višegodišnji program Srbije, BiH, Crne Gore i Hrvatske koji ima za cilj da trajno stambeno zbrine najugroženije izbjegličke porodice iz te četiri zemlje.

Sprovodi se uz podršku OEBS, UNHCR i Banke za razvoj Savjeta Evrope, a finansiran je sredstvima više država, kao i EU koja je i najveći donator.

Donatori su i SAD, Njemačka, Norveška, Švajcarska, Italija, Danska, Turska, Luksemburg, Španija, Kipra, Češka, Mađarska, Rumunija i Slovačka.

Programom u Srbiji rukovodi Komesarijat za izbeglice i migracije, a Јedinica za upravljanje projektima u javnom sektoru je implement partner ovog programa.