latinica  ћирилица
22/02/2021 |  18:32 ⇒ 20:12 | Autor: RTRS

Nezaposlenom "lovcu na oluje" iz Prijedora ponuđen pripravnički staž (VIDEO)

Životna priča mladog Prijedorčanina Kristijana Vujičića ganula je mnoge. Nakon što je na Visokoj školi za ekonomiju i informatiku diplomirao desetkom, nije mogao da se zapoli, a sa bolesnom majkom koju izdržava došao je na ivicu egzistencije. Ipak, za njega su stigli bolji dani. Nakon što su saznali za njegov slučaj, u prijedorskoj Gradskoj upravi ponudili su mu da u ovoj ustanovi obavi pripravnički staž.
Kristijan Vujičić - Foto: RTRS
Kristijan VujičićFoto: RTRS

Od korisnika javne kuhinje - do službenika prijedorske Gradske uprave. Ovaj trnovit put za dva mjeseca prešao je Kristijan Vujičić. Uprkos tome što je diplomirao desetkom na Visokoj školi za ekonomiju i informatiku, za njega posla nije bilo. S teško bolesnom majkom živio je u siromaštvu spajajući kraj s krajem, radeći za nadnicu. I onda, sreća je pokucala na njegova vrata. Dobio je priliku koju je dugo čekao.

- Želim da se zahvalim gradonačelniku Daliboru Pavloviću. Ovo iskreno nisam očekivao. Nemam riječi da opišem koliko sam radostan, kao da sam se ponovo rodio. Јer, bio sam 11 mjeseci bez posla - priča Kristijan.

Od završetka fakulteta bezuspješno je pokušavao da se zaposli, bilo gdje. Upravo zbog toga, kako ističe, trudiće se da opravda povjerenje koje mu je ukazano i pokaže se u najboljem svjetlu. Uvjeren je da za njega i njegovu porodicu dolaze bolji dani.

- Kad nemaš stalna primanja to čini da se život zakomplikuje, ali nadam se da će u budućem periodu biti sve bolje nego u prehodnom. Nadam se da ću ovu priliku koju sam dobio opravdati svojim znanjima koje sam stekao tokom visokoškolskog i gimnazijskog obrazovanja - ističe Vujičić.

Iz Gradske uprave porodici Vujičić plaćen je dug za struju u iznosu od 1.500 maraka, a Kristijanu je ponuđen Ugovor o djelu od godinu dana za rad u ovoj ustanovi.

- Nakon tih godinu dana on će moći da položi ispit za rad u državnoj upravi. Nakon toga smatram da će mu biti omogućen brz pronalazak posla. U narednom periodu, ako se budu pojavili neki konkursi za rad u gradskoj upravi, on će biti u mogućnosti da se kandiduje kao i svi ostali građani grada Prijedora - naglasio je gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović.

Kristijan Vujičić javnosti je poznat i kao jedan od rijetkih „lovaca na oluje“ sa ovih prostora, koji je kroz objektiv nebrojeno puta bilježio ljepotu ovih atmosferskih procesa. To je sada po strani jer posao je, kaže, na prvom mjestu. Dodaje da je najbitnije to što je njegovim „životnim olujama“ napokon došao kraj.