latinica  ћирилица
23/02/2021 |  10:23 | Autor: SRNA

U petak premijera predstave "Stranci u noći"

Premijera predstave "Stranci u noći", prema tekstu Ane Đorđević, biće održana u petak, 26. februara, u Narodnom pozorištu Republike Srpske.
Premijera predstave "Stranci u noći" u NPRS (foto: np.rs) -
Premijera predstave "Stranci u noći" u NPRS (foto: np.rs)

Reditelj predstave Slađana Kilibarda izjavila je Srni da je predstava rađena prema scenariju filma "Potpuni stranci", koji je doživio 17 rimejkova, kao i pet različitih verzija pozorišnih predstava u regionu.

- Cilj mi je bio da akcenat stavim na emocije kao što je ljubav, te kako različiti faktori kao što su mobilni telefoni utiču na te emocije - rekla je Kilibarda.

Ona je dodala da je riječ o dramskom tekstu sa elementima komedije.

- Kao i svaka druga predstava tako i ova otvara mnoga pitanja, kao što su pitanja samoće, ljubavi, odnosa prema djeci, te trčanja za karijerom, te sam sigurna da će imati efekta na publiku - navela je Kilibarda.

Ona je ocijenila da je pandemija virusa korona značajno uticala na oblast kulture i umjetnosti i da će biti potrebno udruženim snagama raditi da se situacija vrati u normalu.

- Treba da budemo strpljivi jer se nadamo da će se ova pandemija vrlo brzo završiti kako bi se publika mogla polako vraćati pozorištu u punom kapacitetu. Kultura je ta koja uspije da nas i u najtežim životnim okolnostima bar na trenutak podsjeti da je život lijep - rekla je Kilibarda.