latinica  ћирилица
23/02/2021 |  11:23 ⇒ 12:10 | Autor: SRNA

PU Banjaluka: Republička agencija oštećena za 256.698 KM

Policija je podnijela izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci protiv lica čiji su inicijali Ј.Ć. zbog osnovane sumnje da je kao direktor republičke agencije počinilo krivično djelo zloupotreba službenog položaja, čime je oštetilo ovu agenciju za 256.698 KM.
Ministarstvo unutrašnjih poslova, PU Banjaluka - Foto: RTRS
Ministarstvo unutrašnjih poslova, PU BanjalukaFoto: RTRS

Izvještaj je podnesen i protiv lica čiji su inicijali R.S. zbog sumnje da je počinilo krivično djelo nesavjestan rad u službi, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Lice Ј.Ć. je osumnjičeno da kao direktor republičke agencije nije postupilo prema Statutu agencije, odnosno nije sprovodilo zakonitost u radu agencije.

Ovo lice osumnjičeno je da je postupalo suprotno preporukama i mišljenju Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske, te je na taj način kao odgovorno lice agencije neizvršavanjem dužnosti pribavilo sebi ili drugom korist i time oštetilo agenciju za 256.698 KM.

Lice R.S. je osumnjičeno da je, mimo odluke Upravnog odbora agencije, potpisalo odluku o povećanju plate za direktora agencije Ј.Ć, za šta nije imalo ovlaštenje, te je na taj način nesavjesno postupilo u vršenju službe i pribavilo korist drugom.