latinica  ћирилица
23/02/2021 |  12:47 ⇒ 19:54 | Autor: RTRS

Čubrilović: Incka ne interesuje stabilnost BiH (VIDEO)

Ultimatum visokog predstavnika u BiH Valentina Incka, Narodnoj skupštini Republike Srpske, za predsjednika parlamenta, Nedeljka Čubrilovića, predstavlja dodatno mućenje već zamućene vode na političkoj sceni Republike Srpske i BiH, a ne doprinos demokratizaciji i rješavanju određenih pitanja.
Nedeljko Čubrilović - Foto: SRNA
Nedeljko ČubrilovićFoto: SRNA

Čubrilović ističe da je prvenstveno trebalo razgovarati na nivou pravnih službi između Narodne skupštine i visokog predstavnika, a ne uputiti pismo i nakon toga ga svakodnevno komentarisati u medijima što čini Incko.

- Mi samo stičemo utisak da provodi zaključke jedne političke partije odnosno sa njihovih kongresa, njihovih sastanaka. Da samo pokušava da bude na usluzi jedne političke opciji iz jednog naroda, a da ga baš ne interesuje konačno rješenje i stabilnost BiH - istakao je Čubrilović.

Govoreći o nametanju zakona, on je pojasnio da bi to značilo da se blokira istoričarima mogućnost da se bave naukom, da istražuju, da se dokazuje nešto što bi trebalo da bude predmet interesovanja pojedinih naučnih radnika, instituta i svih koji se bave ovim pitanjima.