latinica  ћирилица
23/02/2021 |  13:31 ⇒ 14:18 | Autor: SRNA

OC "Јahorina": Zbog odluke o prestanku besplatnog skijanja, obratiti se opštini Pale

Iz Olimpijskog centra "Јahorina" danas je saopšteno da su nastupima na tematskoj sjednici Skupštine opštine Pale "pojedinci pokazali da ne žele Olimpijski centar kao partnera", te da se izvinjavaju građanima koji su oštećeni odlukom o prestanku besplatnog skijanja za djecu, ukazujući da se za to moraju obratiti opštini Pale čije su akcije, kako tvrde, prouzrokovale ovakvu odluku.
Јahorina - Foto: SRNA
ЈahorinaFoto: SRNA

Iz ovog centra navode da su na jučerašnjoj sjednici Skupštine opštine Pale, na kojoj su usvojeni zaključci kojima će biti propisana planska izgradnja na Јahorini s ciljem zaštite ove olimpijske ljepotice od pretjerane izgradnje ugostiteljskih i objekata za smještaj, izrečene, kako kažu, brojne uvrede i neistine na račun rukovodstva Olimpijskog centra "Јahorina".

- Na brojnim sastancima sa upravom i Nadzornim odborom sa kojih postoje zapisnici, načelnik opštine Pale Boško Јugović je potvrdio, preuzeo na sebe i čvrsto garantovao da će po svim zahtjevima za potrebe realizacije gondole Pale-Јahorina i sportske hale na Јahorini, odnosno investicijama koje podižu isključivo opštinu Pale postupati i riješiti - navodi se u saopštenju.

Iz Olimpijskog centra "Јahorina" napominju da ovaj centar nije ništa sam planirao i djelovao, već sve u dogovoru sa opštinama Pale i Trnovo.

- Svaki građanin ovih opština osjeća dobrobit od Olimpijskog centra "Јahorina". Kao što vam je poznato, upravo dolaskom novog Nadzornog odbora i uprave uvedeno je besplatno skijanje za djecu grada Istočno Sarajevo i regije - prvi put, iako se na Јahorini skija desetinama godina - naglašava se u saopštenju.

Iz Olimpijskog centra "Јahorina" istakli su da je ovaj centar svijetla tačka Republike Srpske i pozitivan primjer vrijednog rada i discipline i prvo javno preduzeće koje je uplatilo novac u Kompenzacioni fond.

U saopštenju se podsjeća i da se predsjednik Nadzornog odbora na početku odrekao naknade u korist porodice Vuković sa Pala, kao i da su se cijeli Nadzorni odbor, direktor i uprava prošle godine odrekli naknada u korist Kompenzacionog fonda, te da su snosili troškove mamografskih pregleda koji su bili besplatni za sve žene regije u Bolnici "Srbija".

- Uložili smo ogromne napore kako bi na Јahorini doveli najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića, kome je načelnik opštine javno poklonio plac 1. decembra 2019. godine, a još nije riješen prenos. Dokazali se kao društveno odgovoran i pouzdan partner - poručeno je iz ovog centra.

Oni su ukazali i na činjenicu da je samo ove zime, kada su otežane okolnosti i kada zaposleni ulažu maksimalne napore kako bi se sezona odvijala u najbezbjednijim mogućim uslovima, na Јahorini skijalo više od 170.000 skijaša.

- Ukoliko računamo da je svaki od skijaša potrošio najmanje 1.000 KM kroz svoj boravak na Јahorini, to je 170.000.000 KM koje su se "slile" na Pale od 29. novembra od kada traje sezona. Ako na ovaj iznos dodamo i uvećanje od 30 odsto za sve neskijaše koji su, takođe, zahvaljujući dobroj ponudi Olimpijskog centra "Јahorina", boravili na planini dobija se iznos od 270.000.000 KM koje su se, opet "slile" u opštinu Pale. I opet ne valjamo i dobijamo negativne komentare i nekorektne postupke - navodi se u saopštenju Olimpijskog centra "Јahorina".

Opština Pale saopštila je ranije da je novonastala situacija u vezi sa raskidanjem ugovora o besplatnom skijanju za djecu paljanskih osnovnih i srednjih škola neprimjeren i nepromišljen čin menadžmenta Olimpijskog centra "Јahorina".

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić izjavio je da je odluka Olimpijskog centra "Јahorina" da raskine ugovor o besplatnom skijanju za djecu sa područja Istočnog Sarajeva u suprotnosti sa društvenim i lokalnim interesom i da će, ukoliko ne bude povučena, Gradska uprava adekvatno odgovoriti na ovaj potez.