latinica  ћирилица
23/02/2021 |  14:12 ⇒ 14:22 | Autor: SRNA

Čubrilović-Pavlović: Saradnja lokalne i republičke vlasti na najvišem nivou

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas da će saradnja između Vlade Republike Srpske, grada Prijedora i parlamenta Srpske biti na najvišem nivou.
Prijedor - Čubrilović - Pavlović - Foto: SRNA
Prijedor - Čubrilović - PavlovićFoto: SRNA

Čubrilović je istakao da je pred gradom Prijedorom ozbiljna investicija, izgradnja auto-puta, za koju su u Narodnoj skupštini donesene određene odluke.

- Tu realizaciju očekujemo u najskorije vrijeme. Realizacija na godišnjem nivou od 100 miliona evra za jednu ovakvu lokalnu zajednicu čiji je budžet nešto veći od 20 miliona evra, može samo da se pretpostavi šta može donijeti - rekao je Čubrilović novinarima u Prijedoru nakon sastanka sa gradonačelnikom Daliborom Pavlovićem.

On je ocijenio da je dobro da je na nivou Republike i grada Prijedora gotovo ista skupštinska većina.

- Želim samo ovim mladim ljudima poručiti da je kod njih prepoznatljiva energija i želja za radom i vjerujem da će sve svoje ciljeve i sve svoje želje za ovaj mandatni period realizovati i tako stvoriti pretpostavke za dugoročniji rad na projektima koji su važni za građane Prijedora - istakao je Čubrilović.

Pavlović je podsjetio da je Narodna skupština Republike Srpske usvojila nacrt plana parcelacije za trasu auto-puta Banjaluka-Prijedor, za šta u narednom periodu slijedi realizacija, te istakao da je za grad značajno da taj auto-put ide u što skorijem roku.

- Razgovarali smo i o pozicioniranju grada Prijedora u Republici Srpskoj i o onome što je neophodno da grad uradi da bi dobio određenu podršku Narodne skupštine i Vlade. Podrška je neupitna i ono što smo dogovorili je da će saradnja biti nastavljena i u narednom periodu - dodao je Pavlović.