latinica  ћирилица
23/02/2021 |  14:17 | Autor: SRNA

Ćetkovićeva odbacuju optužbe za zloupotrebu položaja

Direktor Agencije za posredničke informatičke i finansijske usluge /APIF/ Јelena Ćetković saopštila je danas da se kao rukovodilac vodila zakonitošću i odlukama i preporukama upravnih organa poštujući Statut i ostale akte Agencije, te odbacila sve optužbe koje su joj stavljene na teret u vezi sa zloupotrebom službenog položaja i ovlaštenja.
Јelena Ćetković, direktorka APIF-a - Foto: SRNA
Јelena Ćetković, direktorka APIF-aFoto: SRNA

- Spremna sam da, ukoliko nadležni tužilac prihvati izvještaj kao osnovu sumnje i krivično djelo, da dokažem svoju nevinost i najbolje namjere u smislu dobrih rezultata Agencije koje sam postizala svih prethodnih devet godina - navela je Ćetkovićeva u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Ona je istakla da u njenoj poslovnoj karijeri nije zabilježena nijedna mrlja, uz uvjerenje da će tako i ostati u njenom daljem angažmanu.

Policija je podnijela izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci protiv lica čiji su inicijali Ј.Ć. zbog osnovane sumnje da je kao direktor republičke agencije počinilo krivično djelo zloupotreba službenog položaja, čime je oštetilo ovu agenciju za 256.698 KM.

Izvještaj je podnesen i protiv lica čiji su inicijali R.S. zbog sumnje da je počinilo krivično djelo nesavjestan rad u službi, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Ovo lice osumnjičeno je da je postupalo suprotno preporukama i mišljenju Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske, te je na taj način kao odgovorno lice agencije neizvršavanjem dužnosti pribavilo sebi ili drugom korist i time oštetilo agenciju za 256.698 KM.

Lice R.S. je osumnjičeno da je, mimo odluke Upravnog odbora agencije, potpisalo odluku o povećanju plate za direktora agencije Ј.Ć, za šta nije imalo ovlaštenje, te je na taj način nesavjesno postupilo u vršenju službe i pribavilo korist drugom.