latinica  ћирилица
23/02/2021 |  15:17 ⇒ 15:45 | Autor: SRNA

Pola miliona dolara za medijski informacioni centar OS BiH

Ministar odbrane u Savjetu ministara Sifet Podžić predsjedavao je danas sastankom na kojem su prezentovane aktivnosti na uspostavljanju Medijskog informacionog centra ovog ministarstva i Oružanih snaga BiH, za čije opremanje i obuku personala će Ambasada SAD u BiH izdvojiti oko 500.000 američkih dolara u periodu od tri godine.
Sarajevo: Sastanak u Ministarstvu odbrane - Foto: SRNA
Sarajevo: Sastanak u Ministarstvu odbraneFoto: SRNA

Sastanku su prisustvovali i zamjenici ministra odbrane Mijo Krešić i Mirko Okolić, načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH Senad Mašović, njegov zamjenik Gojko Knežević, komandant NATO štaba u Sarajevu Erik Folkestad, vojni ataše SAD u BiH Majkl Tarkvinto, šef Kancelarije za odbrambenu saradnju pri Ambasadi SAD u BiH, te major Taib Grozdanić.

Podžić je na sastanku podsjetio da će Informacioni centar doprinijeti strateškom komuniciranju u institucijama odbrane, saopšteno je iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara.

On je zahvalio Ambasadi SAD u BiH i NATO štabu u Sarajevu na podršci i pomoći koju pružaju Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH na realizaciji ovog projekta, ali i brojnih drugih projekata.