latinica  ћирилица
23/02/2021 |  18:01 | Autor: TANЈUG

UEFA pokrenula postupak protiv Zvezde

Crvena zvezda se nalazi pred kaznom zbog uvreda prema Zlatanu Ibrahimoviću od strane pojedinca iz lože stadiona "Rajko Mitić".
UEFA    (Foto:uefa.org) -
UEFA (Foto:uefa.org)

UEFA je zbog toga pokrenula istragu nakon prvog meča šesnaestine finala Lige Evrope između Crvene zvezde i Milana u Beogradu.

Na sajtu Evropske kuće fudbala je objavljeno da je pokrenuta disciplinska istraga, ali ne i decidirano zbog čega, već da će više informacija biti dostupno uskoro.

- Prema članu 31 UEFA Disciplinskog pravilnika, danas je etički i disciplinski inspektor dobio zadatak da istraži incidente koji su se desili tokom utakmice šesnaestine finala Lige Evrope između Crvene zvezde i Milana, odigrane 18. februara 2021. godine u Srbiji. Više informacija o ovom predmetu biće pravovremeno dostupno - navodi se u saopštenju.

Zvezda je prošlog četvrtka odigrala 2:2 protiv Milana, a tokom meča je Ibrahimović trpio uvrede i povike "Balijo", od strane pojedinca što je i zabilježeno video-snimkom.

Švedskom napadaču se izvinila i Crvena zvezda, te najavila da će odgovoran za ovaj incident biti pronađen i sankcionisan.