latinica  ћирилица
23/02/2021 |  20:03 ⇒ 21:43 | Autor: SRNA

Za djecu besplatno skijanje na Јahorini

Direktor Olimpijskog centra Јahorina, Dejan Ljevnaić izjavio je Srni da će od sutra skijanje za djecu ponovo biti besplatno skijanje na Јahorini.
Јahorina - Foto: RTRS
ЈahorinaFoto: RTRS

- Danas je održan sastanak na inicijativu srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, kojem je prisustvovao i premijer Vlade Republike Srpske Radovan Višković na kome smo ih upoznali o situaciji koja se desila i odlučili na zahtjev Dodika i molbu premijera da odobrimo skijanje za mališane iz opština Pale i Istočno Novo Sarajevo - rekao je Ljevnaić.

On je podsjetio da je besplatno skijanje za djecu sa područja Istočnog Sarajeva uvedena prije tri godine na prijedlog Nadzornog odbora Olimpijskog centra i njenog predsjednika Nedeljka Eleka, kada su djeca po prvi put skijala besplatno.

- Uveli smo da djeca imaju benefite od Јahorine, od toga što mi radimo. Mi ne želimo sada da djeca ispaštaju u ovoj situaciji - naglasio je Ljevnaić i dodao da će u četvrtak biti održan sastanak rukovodstva Olimpijskog centra sa Dodikom, Viškovićem i načelnikom Pala Boškom Јugovićem s ciljem rješavanja nesuglasica.

On je rekao da nije suština da djeca ispaštaju, već da građani Pala osjete prihode Јahorine.

- Mi ćemo raditi kako mislimo da treba i trudićemo se da se što više osjete benefiti Јahorine za sve stanovnike Sarajevsko-romanijske regije - poručio je Ljevnaić.

On smatra da je do nesuglasica došlo usljed zamjene teza ili nesporazuma, što bi trebalo da bude riješeno na predstojećem sastanku.